Nakon dve nedelje i 1061 glasa, posetioci GayEcho portala izabrali su naj homofoba 2010. godine. Sa 27 posto, odnosno 282 glasa, pobedio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović. On je nominovan zbog svojih izjava pre i posle Parade ponosa u Beogradu: “Evo, juče smo gledаli kаkаv je smrаd otrovаo i zаgаdio prestoni grаd Beogrаd, strašniji od uranijuma. Nаjveći smrаd sodomski koji je ovа sаvremenа civilizаcijа uzdiglа nа pijedestаl božаnstvа. I vidite, jedno nаsilje, nаsilje tih obezboženih i nаstrаnih ljudi izаzvаlo je drugo nаsilje. Pа se sаd pitаju ko je kriv i tu đecu nаzivаju huligаnimа”.

Na drugom mestu našli su se huligani koji su rušili Beograd tokom Parade ponosa i njihovi roditelji sa 26 posto, odnosno 274 glasa.

Na trećem mestu našao se voditelj Ivan Ivanović sa 13 posto, odnosno 133 glasa, dok se naj homofob 2009. godine, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, našao na četvrtom sa 12 posto glasova.

Na petom mestu našao se ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić sa 9 posto glasova, na šestom urednik ALO novina Antonije Kovačević, sedmom „doktor“ za gejeve Miroljub Petrović, osmom Kosta Čavoški, devetom Marjan Rističević, a na poslednjem sa 19 glasova našao se Nebojša Bakarec.

Zbog velike ekonomske krize, GayEcho portal nije bio u mogućnosti da obezbedi nagradu za pobednika ovog izbora.

 
Gej lezbejski info centar, 03.02.2011.

Peščanik.net, 03.02.2011.