- Peščanik – Dev - https://dev.pescanik.net -

Anarhistička biblioteka

Nedelja, 01.05. u 18.00, predstavljanje slobodarske periodike Anarhosindikalističke inicijative (ASI), CZKD, Birčaninova 21.

Učitelj neznalica i njegovi komiteti u okviru projekta predstavljanja i sakupljanja knjiga recentnih izdavačkih projekata i intelektualnih platformi koji grade arhiv jugoslovenske humanistike XX veka, predstaviće rad Centra za liberterske studije.

Centar za liberterske studije (CLS) je izdavačko-istraživačko telo Anarhosindikalističke inicijative (ASI). U okviru CLS-a funkcioniše biblioteka sa fondom od preko hiljadu knjiga i kolekcijom slobodarske periodike iz čitavog sveta. CLS održava i značajnu arhivu radničkog pokreta čiji je deo i zvaničan arhiv ASI, kao i arhiv Međunarodnog udruženja radnika i radnica (MUR). Centar za liberterske studije je ustanova istraživačko-dokumentacionog karaktera koja se, u duhu slobodarskog pokreta i tradicije, bavi istraživanjem socijalnih pokreta i projekata utemeljenih na slobodi, ljudskom dostojanstvu i jednakosti.

Sloboda, istina i čovečnost su pravi zavičaj svake nemirne savesti i pokretači delatnog pojedinca koji želi da menja uslove pod kojima živi i da prihvati odgovornost za te promene. Kritičko traganje za istinom i slobodom u ljudskoj zajednici osnovno je načelo metoda rada CLS.

 
Ovaj program podržava fondacija Rosa Luxemburg

Centar za kulturnu dekontaminaciju, 29.04.2011.

Peščanik.net, 28.04.2011.