Erste Bank a.d. Novi Sad i Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF), već šestu godinu zaredom raspisuju konkurs Centrifuga za dodelu donacija u oblasti kulture. Cilj programa je decentralizacija kulturnih i kreativnih sadržaja, a omladinske organizacije i neprofitne grupe mladih iz 40 mesta u Srbiji do 18. maja mogu da se prijave za donacije u iznosu do 400 hiljada dinara, koje obezbeđuje Erste Banka. Centrifugu, putem pisma podrške, i ove godine podržava Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Prijavni formular i detalji konkursa se nalaze na portalu www.superste.net, koji je Erste Banka pokrenula radi podrške mladim ljudima, s ciljem da na jednom mestu mogu da razmenjuju iskustva i upoznaju se. Na istom mestu je dostupan i spisak svih mesta u Srbiji iz kojih se primaju prijave. Prioritet će imati inovativni projekti.

Balkanski fond za lokalne inicijative je partner Erste Banci od početka Centrifuge.

Centrifuga je pokrenuta 2007. godine, kao program kulturne decentralizacije kojim se, putem donacija u oblasti kulture u lokalu, podstiče aktivizam mladih od 15 do 30 godina i pokretanje kreativnih kulturnih sadržaja u manjim sredinama. Sredstva su namenjena lokalnim, omladinskim neprofitnim organizacijama i neformalnim grupama koje se kreativno bave pitanjima kulturnog aktivizma u svim mestima u Srbiji u kojima posluje Erste Banka, osim na teritorijama gradova Beograda, Niša i Novog Sada.

 
Preuzmite PDF konkursa

Peščanik.net, 03.04.2012.