IZVODI IZ ŠTAMPE 11-17.09.08.

I glasači SRS nisu više onako fanatični i spremni da kolju sve što mrda ako im to Vojislav Šešelj kaže.
Nenad Čanak, lider LSV, Kurir, 15.09.08.

U SRS-u će ostati šovinističko, „šešeljevsko” krilo, primitivni ljudi niske kulture i obrazovanja, koji će, kako budu jačali Toma i Vučić, postajati sve luđi i sve manji.
Milan Nikolić, analitičar, Press, 12.09.08.

Ako (Aleksandar Vučić) pređe na Nikolićevu stranu, što bi on verovatno i učinio, ostaje bez svega, jer kao odbornik neće imati platu, a mora da izdržava porodicu. S druge strane, ukoliko ostane uz Todorovića i ostale, biće degradiran i ponižen. Milenko Radić, analitičar, Kurir, 11.09.08.

Radikali su sada kao onaj džin koji je sam sebi odsekao glavu. Glava poskakuje naokolo, smeje se, pokazujući da je sve u najboljem redu i nada se da će joj brzo izrasti novo telo. Sa druge strane, ogromno truplo se tetura levo, desno, ne znajući šta da radi, maše rukama, a umesto glave sebi je nasadilo mobilni telefon.
Slobodan Antonić, politički analitičar, Politika, 11.09.08.

Kletve su poslanice izgovorile na mestu gde treba da vlada razum, znači, tamo gde im mesto nije. Izgovorile su nešto varvarski, a ni varvarizmu nije mesto pod kupolom vrhunske zakonodavne vlasti. Izgovorile su ih pripadnice stranke koja, koliko znam, poštuje svoju pravoslavnu veroispovest. A pravoslavlje oštro osuđuje crnu magiju.
Jovan Ćirilov, teatrolog, Blic, 11.09.08.

Šešelj je, to smo svi u vrhu stranke znali, mada nam to nikada nije priznao, 1997. godine svoju izvojevanu pobedu za predsednika Srbije predao Milutinoviću.
Maja Gojković, bivša funkcionerka SRS, Večernje novosti, 11.09.08.

Čak se i LDP ponudio da sedi između nas i SRS-a kako ne bi bilo incidenata.
Tomislav Nikolić, bivši funkcioner SRS, Press, 11.09.08.

Trebalo bi (stranka Tomislava Nikolića) da razmisle i o nazivu Demokratsko radikalna parija – DRP, ili Demokratsko radikalna koalicija – DRK.
Aleksandra Janković, poslanica NS, Gazeta, 17.09.08.

Tomislav Nikolić nije rođen da bude primitivan i prost.
Bosiljka Veselinović, astrološkinja, Blic, 13.09.08.

Verujem u iskrenost suza generala Delića, raspetog između dobre namere da Šešelju da “poslednju kap svoje krvi” i Srbije, za koju odnekud veruje da bez njegove krvi ne bi preživela, a da krv nije tražio ni Šešelj ni Srbija, ali je ovaj, general, dobrovoljni davalac, optirao za nacionalnu transfuziju, što će reći da je dao krv Tomislavu Nikoliću.
Dragoljub Žarković, uvodničar, Vreme, 11.09.08.

SRS-om rukovodi Statut.
Dragan Todorović, potpredsednik SRS, Politika, 12.09.08.

Kultura zaborava tu, međutim, vrši svoj rad: to što su se jedni malo prizvali svesti, ne znači da su postali bolji, pametniji, plemenitiji. Znači samo da pokušavaju da ostanu na javnoj sceni koja se okrenula u drugom pravcu, pomalo, uostalom, usvojivši neke od principa što ih ispovedaju obe raskolničke strane.
Gorčin Stojanović, komentator, Blic, 12.09.08.

Kada se čitaju ministarske biografije otkrivaju se zanimljivi podaci: svi imaju završene fakultete, ali velika većina njih nema uverljivu afirmaciju u svojoj struci.
Dragoš Ivanović, komentator, Republika, septembar 2008.

Srpski seljak trenutno proizvodi hranu za sedam do osam potrošača, nemački za skoro 50, a američki za oko 130.
Miladin Ševarlić, profesor BU, Biznis&finasije, septembar 2008.

U MIP-u smatraju da se zapravo sada ulazi u oblast „teološke debate o tome šta znači puna saradnja s Hagom“.
Dnevnik
, 15.09.08.

Sakriveni iza božjih reči i đavoljih dela, veliki broj njih (verskih propagatora rata) je zaslužio da im bude suđeno u Hagu.
Ranko Krivokapić, predsednik crnogorskog parlamenta, Blic, 14.09.08.

Sada sam uhvatila sebe kako znam pesmu Seke Aleksić i bila sam u šoku.
Aleksandra Janković, poslanica NS,Danas, 15.09.08.

Nepoznata osoba sekirom je isekla dve debele grede i srušila veliki bilbord sa natpisom „Park prirode Mokra gora“. Do ovog napada došlo je samo nekoliko dana pošto je ozvaničena uredba Vlade Srbije kojom je teritorija koju pokriva Park prirode Mokra gora sa oko 3.500 proširena na 10.000 hektara, zahvatajući deo sela Kremna, Šargana, Tare…
Glas javnosti
, 12.09.08.

Kremanci traže odgovor ko Kusturici odobrava da helikopterom nadleće njihova imanja i plaši im decu i stoku i zašto se jedino kroz Mokru goru, i nigde više u Srbiji, naplaćuje eko-taksa vozilima.
Blic
, 13.09.08.

U Srbiji je nevolja što svaki čovek misli da je zakon.
Emir Kusturica, direktor „Parka prirode”, Politika, 11.09.08.

Milan Kovačev i Nikola Radan besplatno dali svoju pesmu na korišćenje Obaminom štabu. 24 sata, 12.09.08.Goran Bregović prodao je islamističkoj muzičkoj grupi Autlendiš iz Danske pesmu „Đurđevdan“, koju mnogi smatraju jednim od srpskih nacionalnih simbola.
Kurir, 11.09.08.

Englezi usred Zagreba klicali „Srbija, Srbija”.
Naslov na sportskoj strani lista Politika, 12.09.08.

Uoči i na početku upravo minule Olimpijade u Pekingu “medijski servis Srbije” lansirao je navijačku pesmu “Nebom plovi jedna ptica bela” u kojoj nastupaju mnogi proslavljeni javni likovi Srbije… U pomenutoj pesmi se pledira da će “naša biti zemlja cela”, odavde do Pekinga, što je nešto skromnije od poznatog slogana o Srbiji “od Jadrana do Japana”. Ovo je za trunku skromnije i od takođe poznatih borbenih pokliča da je Srbija svugde gde žive Srbi, ne samo od Guče do Banjaluke, već i do Toronta i Čikaga. S takvim pokličima, prisetimo se, vođeni su i mnogi ratovi za ujedinjenje svih “srpskih zemalja” u jedinstvenu i Veliku Srbiju. Ratni porazi, izgleda, nisu otreznili ratovođe.
Dragan Ilić, novinar, Republika, septembar 2008.

{EU: Tražite naše pare, a Rusima poklanjate NIS. Novac, 13.09.08. Izgradnja gasovoda “Južni tok” kroz Srbiju predstavlja poklon i konkretnu podršku Ruske Federacije Srbiji.
Dragan Šormaz, funkcioner DSS,Kurir, 11.09.08.

Ja, negde, odavno pripadam toj vrsti prosvećene desnice kojoj pripada i DSS, a to je ona vrsta političke optike koja, pre svega, podrazumeva taj fantastično dobri i odmereni odnos između demokratskog i nacionalnog.
Siniša Kovačević, pisac, Glas javnosti, 12.09.08.

Šešelj je strahovao da zbog oštrih stavova o SSP-u, lider DSS-a ne istisne radikale sa ultranacionalističke pozicije na srpskoj političkoj sceni!
Alo, 17.09.08.

Iako se može zaključiti da na srpskoj političkoj sceni radikali prednjače po broju sukoba među kumovima, nema osnova za ocenu da radikali među sobom sklapaju više kumstava nego što to čine u drugim strankama.
Politika
, 11.09.08.

Ovo je, na neki način, naš (SPS) novi početak. Zato sam i predložio izborni slogan “Počnimo ljubav iz početka”.
Ivica Dačić, ministar, Vreme, 11.09.08.

U Crnoj Gori Crnogorac koji nije Srbin neka pita majku čije je kopile! Ako Crnogorci nisu Srbi – onda Srba i nema.
Momir Vojvodić, “srpski pesnik iz Crne Gore”, Glas javnosti, 15.09.08.

Vuk (Karadžić) je dao krila tvoračkom biću srpskog naroda i pripravio jezik. Vukov rečnik stoga nije bio niti može biti govedarska ararina nagnuta jezičkim rinfuzom prostote srpske.
Radovan Beli Marković, književnik, Večernje novosti, 15.09.08.

SRS će uputiti peticiju predsedniku Rusije Dmitriju Medvedevu i zatražiti da se on pred Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija založi autoritetom i uticajem svoje zemlje da se lideru SRS Vojislavu Šešelju ne dodeli branilac, već da se brani sam pred Haškim tribunalom.
Gordana Pop-Lazić, potpredsednica SRS,Večernje novosti, 15.09.08.

 
Peščanik.net, 17.09.2008.