Mi, antifašistkinje i antifašisti u akciji, ne pristajemo više na medijske manipulacije kojima se kozmetičke akcije MUP-a i pravosudnih organa predstavljaju domaćoj i međunarodnoj javnosti kao „odlučnost države“ da se obračuna sa povampirenjem fašizma.

U narednih mesec dana, Antifa u akciji će sprovesti široku mobilizaciju građanstva nizom akcija, od kojih je prva bila uklanjanje sramnih poruka na zidovima Beograda 11.oktobra koje su ostavile za sobom nacističke bande.

O opasnosti istorijskog revizionizma, o fašističkim pojavama u savremenom društvu, o načinima na koje društvo mora solidarno da pruži odgovor, o klerofašističkim pretnjama upućenim manjinskim društvenim grupama i o nepristajanju građanki i građana na povlačanje…

Govore:

Dr Vladimir Ilić, sociolog

Boris Dežulović, novinar

Jelena Savić, andragoškinja

Tribina će se održati u četvrtak, 15. oktobra 2009, u Svečanoj sali Filozofskog fakulteta (sala 108 na prvom spratu), sa početkom u 15 časova.

Masovnim skupom 9. novembra 2009. godine, na Međunarodni dan borbe protiv rasizma, fašizma, antisemitizma i ksenofobije, u centru Beograda ćemo se pobuniti solidarno protiv fašizma! Nikakva pretnja nasiljem od strane fašističkih falangi, kao ni opstrukcija državnog aparata nas neće sprečiti da odbranimo čast našeg grada, koji za deset dana obeležava 65 godina od oslobođenja od fašističke okupacije.

 
Antifašistkinje i antifašisti u akciji, 14.10.2009.

Peščanik.net, 13.10.2009.