U petak, 19. februara u Pančevu počinje realizacija projekta GLASNO! Za mir protiv fašizma, koji organizuje NVO Pogon iz Sremskih Karlovaca. Projekat je osmišljen kao mirovni karavan koji će tokom svake od narednih devet nedelja posetiti po jedan vojvođanski grad, da bi se završio poslednjeg vikenda u aprilu u Novom Sadu.

U klubu Kupe, u ulici Braće Jovanović u Pančevu 19. februara u 18 sati počinje tribina na kojoj će o miru i antifašizmu govoriti Ljilja Spasić, izvršna direktorka NVO Građanske akcije Pančevo, Nada Dabić, aktivistkinja Mirovne grupe Esperanca iz Novog Sada, Slobodan Sadžakov i Marko Škorić, predavači na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Pre tribine biće otvorena izložba fotografija sa antifašističkih skupova iz arhive Antifašističke akcije iz Novog Sada i TV B-92 i angažovanih stripova u izboru Jovana Gvera. Od 20 sati počinju koncerti rok i pank bendova El Buzz iz Pančeva, Proleće i Tetrapank iz Novog Sada i Stuttgart online iz Beograda. Program je organizovan u saradnji sa Građanskom akcijom Pančevo.

 
Peščanik.net, 16.02.2010.