Tribina u Pančevu 12. januara 2017.

Tribina u Pančevu 12. januara 2017.

U Pančevu je 12. januara ove godine održana tribina pod nazivom „Prava građana u Srbiji – na papiru i u stvarnosti“, u organizaciji Građanske akcije Pančevo (GAP) i Novi optimizam iz Beograda. Učesnici tribine su bili Zaštitnik građana Saša Janković, Teofil Pančić i Nadežda Milenković, a povod je bilo 10 godina postojanja institucije Zaštitnika građana u Srbiji.

Preko puta zgrade u kojoj se održavala tribina publiku i učesnike je dočekao transparent sa uvredljivim natpisom upućenim Saši Jankoviću. RTV Pančevo, koja poslednjih godina ne prati događaje u organizaciji GAP-a, ovoga puta je poslala čak dve kamere. Po nekim informacijama, iznad kluba u kome se održavala tribina se nalazio dron. Pančevo su i do sada opsedali „čuvari patriotizma“ sa zadatkom da prekidaju tribine, kao što su to na primer 2008. učinili članovi Dveri na tribini Peščanika prekidajući izlaganje Srđe Popovića.

Teofil Pančić je u svom komentaru za Radio Slobodnu Evropu lepo primetio: „Brisanje poda sa Sašom Jankovićem je zapravo brisanje poda sa svima nama“. Pokušaj diskreditacije Zaštitnika i prljava kampanja protiv njega podsećaju na Miloševićevo vreme. U ime Građanske akcije Pančevo izvinjavam se g-dinu Saši Jankoviću na neprijatnostima koje je doživeo u našem gradu.

Nelson Mendela je rekao da „hrabar čovek nije onaj koji se ne boji, već onaj ko pobedi svoj strah“. Građani Pančeva i zaštitnik njihovih prava i ovoga puta su odneli pobedu nad primitivizmom vođinih poslušnika.

Ljiljana Spasić, izvršna direktorka Građanske akcije Pančevo

Peščanik.net, 14.01.2017.

TEMA – IZBORI I PROTESTI 2017