Sedmi put za redom, Dubrovnik postaje domaćinom Libertas Film Festivala & Foruma – od 11. do 17. travnja ne propustite jedinstvenu sekciju filmova, prvi filmski forum u regiji i čak pet radionica!

Uz švicarske, kosovske i hrvatske kratke filmove, filmove dobitnika Master nagrade, slovačku kinematografiju u ‘Fokusu’, u glavnom ćemo programu prikazati izbor Europskih kandidata za Oscara u kategoriji stranog filma – ukupno sedam naslova iz isto toliko zemalja, a neki od filmova su ‘Crnci’ (Hrvatska), ‘La Pivellina’ (Austrija), ‘Simple Simon’ (Švedska), ‘Hranica’ (Slovačka), ‘To die like a man’ (Portugal)’.

Libertas Film Festival & Forum 2011. u travnju postaje i domaćinom prestižne filmske organizacije European Film Promotion čiji će članovi održati prezentaciju programa promocije europskog filma za sudionike Foruma te održati specijaliziranu radionicu na temu marketinga i distribucije filmova putem novih internetskih platformi!

EFP, vodeća mrežna europska organizacija za promociju europskog filma, godinama blisko surađuje s prestižnim svjetskim filmskim festivalima kao što su Berlin, Toronto, Pusan, Karlovy Vary, Buenos Aires, Cannes, Los Angeles na osmišljavanju programa potpore promidžbi i marketingu europskih fimova.

Libertas poziva sve kreativne mlade filmaše da se prijave na radionice: u suradnji s uglednim međunarodnim filmskim i kulturno-obrazovnim organizacijama, kao što su European Film Promotion, Nisi Masa, Hrvatski filmski savez, Nest Cultural Association i drugi, održat će se scenaristička, animacijska, filmska kritika, art kina i radionica filmske fotografije!

Prijave na sve radionice otvorene su do 22. ožujka, a svi detalji su dostupni na libertasovoj web stranici www.libertasfilmfestival.com.

U sedmoj godini, festival ulazi u usku partnersku suradnju s tvrtkom Valamar hoteli i ljetovališta koja podržava LFF od samih početaka, gdje će se, uz kino Sloboda, prikazivati filmovi – potpuno besplatni za sve gledatelje i zainteresiranu publiku!

A slobodan ulaz će biti i na libertasov filmski forum, na kojem će se, u subotu 16. travnja, u prostorima hotela Valamar Lacroma, raspravljati o digitalizaciji art kina u regiji, promociji europskog i nezavisnog filma u regiji, svjetskoj animaciji u kratkoj formi, ko-produkcijama u regiji i drugim temama sedme umjetnosti.

Sedmi Libertas film festival održati će se od 11. do 17. travnja, a svi detalji o prijavama na filmske radionice, te informacije o posebnim paketima smještaja u iznosu od već 260 (35€) kuna dnevno, nalaze se na www.libertasfilmfestival.com.

 
Libertas Film Festival & Forum 2011, 19.03.2011.

Peščanik.net, 19.03.2011.