Izašla je prva audio knjiga Peščanika, Napad na minibar Dubravke Ugrešić, u izdanju Fabrike knjiga.

Izbor od 19 eseja iz poslednje knjige Dubravke Ugrešić čitaju autorka i Mirjana Karanović.

U izbor su ušla i tri antologijska teksta: o Golom Otoku (Razglednice s ljetovanja), o Radovanu Karadžiću (Konobari fašizma) i o tri zagrebačke vještice (Pitanje optike).

Ovo audio izdanje je poklon Peščanika svojim slušaocima i izdavačkoj kući Fabrika knjiga.

Poklon vas čeka u knjižari Beopolis, u tržnom centru Eurocentar, Makedonska 30.

DOWNLOAD AUDIO KNJIGE

 
Peščanik.net, 27.02.2011.


The following two tabs change content below.

Dubravka Ugrešić rođena je u Hrvatskoj. Završila je Filozofski fakultet u Zagrebu, a u Institutu za teoriju književnosti pri zagrebačkom Filozofskom fakultetu bila je zaposlena dvadesetak godina. Napisala je tri knjige za decu, studiju o savremenoj ruskoj prozi, brojne članke o ruskoj književnosti, prevela je sa ruskog Borisa Pilnjaka i Danila Harmsa i uredila, između ostalog, antologiju ruske alternativne književnosti.

Objavila je knjige priča “Poza za prozu” (1978) i “Život je bajka” (1983), romane “Štefica Cvek u raljama života” (1981), “Forsiranje romana-reke” (1988), “Muzej bezuvjetne predaje” (1997), “Ministarstvo boli” (2004), “Baba Jaga je snijela jaje” (2008) i "Lisica" (2017), kao i zbirke eseja “Američki fikcionar” (1993), “Kultura laži” (1996), “Zabranjeno čitanje” (2001), “Nikog nema doma” (2005), “Napad na minibar” (2010) i “Europa u sepiji” (2013). Dela su joj prevođena na gotovo sve evropske jezike.

Predavala je na više američkih i evropskih univerziteta (pored ostalih, na univerzitetima Harvard, UCLA, Columbia, te na Slobodnom univerzitetu u Berlinu). Dobila je i više važnih književnih priznanja (Austrijsku državnu nagradu za evropsku književnost 1998; Nagradu za esej “Jean Améry” za celokupno esejističko delo 2012). Bila je finalista za Man Booker International Prize 2009, a esej “Karaoke kultura” bio je u najužem izboru za National Book Critics Circle Award for Criticism 2011. Godine 2016. dobila je Neustadt International Prize for Literature.

Živi u Amsterdamu.

Više o autorki na http://www.dubravkaugresic.com/.

Latest posts by Dubravka Ugrešić (see all)