Udruženje Srpski sabor “Dveri” najavilo je danas da će u subotu, 1. oktobra, u Beogradu održati porodičnu šetnju, na kojoj će zatražiti otkazivanje Parade ponosa i smenu predsednika Srbije Borisa Tadića.

Na konferenciji za novinare predstavnik “Dveri” Vladan Glišić rekao je da je prijavljivanje skupa “u toku”, ali da maršrutu kojom će se kretati povorka još neće otkriti.

Glišić je rekao da će parole porodične šetnje biti “Za život bez poniženja”, “Za smenu Borisa Tadića”, “Za život Srbije”.

“Porodična šetnja neće biti samo upozorenje režimu da se ne održi gej parada, već će predstavljati i borbu za smenu Borisa Tadića”, rekao je Glišić.

Prema njegovim rečima, “Dveri” će 2. oktobra u tridesetak gradova Srbije početi akciju za smenu predsednika Srbije Borisa Tadića.

Glišić je kazao da nerede na Paradi ponosa i sukobe sa policijom ne izazivaju njihove pristalice već, kako je rekao, “dobro obučene strukture ljudi koje rade za druge države, i koje mogu da izazovu nerede”.

“Dveri” su, dodao je on, protiv održavanja Parade ponosa jer smatraju da nije reč o borbi za prava LGBT populacije, već o “svojevrsnoj promociji totalitarne ideologije homoseksualizma koja udara na porodične vrednosti”.

“Cilj gej parade je zakonita mogućnost sklapanja gej brakova i usvajanja dece istopolnih roditelja”, zaključio je Glišić.

Ovogodišnja Parada ponosa najavljena je za 2. oktobar u Beogradu.

Beta, 23.09.2011.

Peščanik.net, 23.09.2011.

LGBTQIA+