Геј лезбејски инфо центар апелује на организаторе овогодишње Параде поноса да позову малинаре и све обесправљене да се придруже Паради поноса.

Сматрамо да је срамотно то што државни органи не дозвољавају малинарима да на улици искажу своје незадовољство и зато ЛГБТ заједница треба да подели свој „привилеговани“ положај и да позове све угрожене, обесправљене и понижене да нам се придруже, да сви заједно захтевамо своја основна људска права. Због разних политичких фактора, Парада поноса је добила „привилеговани“ положај и ЛГБТ заједница је једна од ретких која у Србији на улици може да захтева своја права. Сматрамо да ту „привилегију“ треба солидарно поделити са другима.

Незапослени, обесправљени, осиромашени, опљачкани, понижени, свима нама је место на Паради поноса, јер сви имамо свој понос и не дозвољавамо да будемо игнорисани и гурнути на маргине овог друштва.

ЛГБТ покрет је на Западу кроз историју често подржавао раднички покрет и права радника и сматрамо да таква пракса треба да постоји и у Србији.

Геј лезбејски инфо центар, 13.09.2011.

Peščanik.net, 13.09.2011.

LGBTQIA+