zid obrastao bršljenom
Foto: Peščanik

Izjava

Predsjednik Zoran Milanović već desetak dana uveseljava, ali i zabrinjava hrvatsku javnost egzaltiranim reakcijama koje se svode, uglavnom, na argumente ad hominem protiv svih koji iznesu bilo kakvu kritiku njegovog odlaska u klub uhapšenog direktora JANAF-a, odnosno kritiku njegovih, Predsjednikovih, egzaltiranih reakcija. Pri tome Predsjednik nije ni jednom govorio o meritumu tih kritika. Umjesto toga kritičare njegovih postupaka i izjava nazivao je „samodopadnim narikačama, ženama koje su bile nesposobne odvjetnice ili su radile u banci na štetu štediša“. Glavni krimen braniteljice za ravnopravnost spolova bio je da on, Milanović, ne zna njeno ime, članovi GONG-a su zbog izrečene kritike postali „kruhoborci za tuđi kruh“, a Tomislav Tomašević usudio se kritizirati izjave Predsjednika a da „u Saboru ne nosi kravatu“.

U ponedjeljak je Predsjednik, izazvan komentarima Žarka Puhovskog na RTL-u, nazvao Puhovskog „ništarijom i jednom od najnečasnijih pojava na hrvatskoj javnoj sceni“. Kao argument Predsjednik navodi činjenicu da je Žarko Puhovski svjedočio prije 48 godina u sudskom procesu studenskim vođama Maspoka.

Ž. Puhovski djeluje na političkoj sceni Jugoslavije, a zatim RH gotovo 60 godina. To djelovanje bilo je, bez obzira slagao se netko ili ne s nekim od njegovih izjava, uglavnom „uz dlaku“ tekućim vlastima.

Konačno i na samom suđenju, na koje je sud pozvao 14 svjedoka studenata koji su bili politički protivnici studenskih vođa Maspoka, svjedočenje Ž. Puhovskog je bilo takvo da je jedan od optuženih, Dražen Budiša, glasno komentirao: „Zašto on ne sjedi s nama kao optuženi?“

Puhovski je nesumnjivo čovjek izrazite osobnosti i svojim stavovima, a koji puta i znanjem, iritirao je mnoge. Ali na hrvatskoj sceni on je na suprotnom dijelu spektra od nečasnih pojava i ništarija.

Zagreb, 6.10.2020.

Tačno.net, 07.10.2020.

Peščanik.net, 07.10.2020.

Srodni linkovi:

Dragan Markovina – Tuđmanov duh na Pantovčaku

VIDEO – Žarko Puhovski: Idiotizam ljudskih prava