Inicijativa mladih za ljudska prava oštro osuđuje pokušaj Srpskog narodnog pokreta Naši da spreči promociju portala i magazina Kosovo 2.0 na ovogodišnjoj Share konferenciji u Beogradu.

Ekstremistička organizacija SNP Naši je u saopštenju za javnost tražila od državnih institucija da spreče održavanje promocije “prošiptarskog projekta Kosovo 2.0” na Šer konferenciji, kako bi izvršila pritisak na organizatore da odustanu od promocije.

U istom saopštenju, SNP Naši pozivaju i “sve patriotske i navijačke organizacije i rodoljube” da 28. aprila, kada je planirano održavanje promocije Kosovo 2.0, ispred Doma omladine izraze “mirni protest protiv protivustavnog i skandaloznog delovanja organizacije Egzit”.

Inicijativa mladih za ljudska prava podseća da je protiv SNP Naši u toku postupak zabrane pred Ustavnim sudom Republike Srbije i upozorava da se iz dosadašnjeg delovanja ove organizacije može zaključiti da njihov najavljeni protest tokom Šer konferencije, kada se očekuje prisustvo velikog broja mladih iz regiona, neće biti miran i bez incidenata, što iziskuje reakciju nadležnih organa.

Pravo je organizatora Šer konferencije, kao i svih drugih, da slobodno uređuju svoj program, bez straha od fizičkih i verbalnih napada ekstremista.

Inicijativa posebno podržava promociju portala/magazina Kosovo 2.0, kao i sve organizacije koje doprinose uspostavljanju novih veza između mladih širom regiona, a od nadležnih institucija zahteva odlučnu reakciju kojom bi se ovakvi primeri zastrašivanja u budućnosti zaustavili.

 
Peščanik.net, 25.04.2012.

Srodni link:


[ssba-buttons]